Trimsalon Hond en Haar


Uw hond naar de trimsalon

Het is altijd fijn als uw hond met  plezier naar de Trimsalon gaat.

Als dit niet het geval is wordt het een steeds weer terug kerend vervelend bezoek voor de hond, de baas en de trimster.

U kunt er voor zorgen dat hij met plezier komt, door in de eerste 4 maanden van zijn leven, ook wel de socialisatie periode genoemd, ook een bezoek te brengen aan de trimsalon. U kunt hem bijvoorbeeld laten wassen, of kammen, of gewoon een trimbeurt als dat al kan, zo went hij al aan het aanwezig zijn in de trimsalon. Want er hangen toch andere geurtjes dan thuis, en er worden andere materialen gebruikt die soms lawaai maken. Ook duurt een behandeling ongeveer 2 uur, dus vergt dat veel van zijn geduld.

Thuis is het uitkammen ook belangrijk om hem te laten wennen aan een vacht behandeling. Vraag advies bij uw trimster hoe u dat het beste kan doen.

 In de eerste 4 maanden zijn honden alleen maar nieuwsgierig naar nieuwe dingen. Zijn ook niet gauw bang. In deze periode kan je ze alles makkelijk aanleren.

Als ze ouder zijn wennen ze niet meer zo makkelijk aan nieuwe ervaringen. Met het gevolg dat ze de trimbeurt niet zo gemakkelijk toe laten. Sommige honden zijn zo bang ,dat het haast niet mogelijk is om hem op een normale prettige manier en voor de vacht noodzakelijke behandeling te geven. Dat is jammer. 

Uw hond zal op een plezierige manier getrimd worden, maar soms kan het toch nodig zijn om hem vast te zetten met een halsband, om te voorkomen dat hij van de tafel springt.

De hond dient droog en zonder parasieten gebracht te worden en mag niet loops zijn.

Als de hond naar de trimsalon gebracht wordt, is het de bedoeling dat hij zijn normale vachtbehandeling gehad heeft. Dus vrijwel zonder klitten. Daar is de prijs voor de behandeling op gebaseerd. Is dat niet het geval dan zal dit vaak in rekening gebracht worden. 

In overleg met u wordt de vachtbehandeling bepaald voor uw hond.

Mocht de behandeling niet naar tevredenheid zijn, meld dan wat u anders zou willen, zodat daar de volgende keer rekening mee gehouden kan worden.

Blijf niet te lang afscheid nemen, dat maakt het voor uw hond alleen maar moeilijker.

 

 

Home

Wij

Trimbeurt

Winkel

Prijzen

Foto's

Route

Modern